Med en bakgrund präglad av kreativitet inom en rad olika områden – som florist, inredare och formgivare/keramiker – har jag alltid funnit glädje i att utforska olika konstnärliga uttryck. Efter en lång karriär som inredare bestämde jag mig för att skapa mitt eget varumärke inom keramik för över ett decennium sedan. Under de senaste tio åren har jag drivit detta varumärke med passion och engagemang. Men även tagit mig an inredningsuppdrag.
Jag har också haft en växande fascination för hur vår omgivning påverkar oss som individer. Efter att ha tillbringat en tid i Asien blev jag introducerad till Feng Shui – en uråldrig lära som handlar om att harmonisera energiflöden i och runt våra livsmiljöer. Detta ledde mig till att utbilda mig till feng shui-konsult vid Nordic School of Feng Shui år 2021, där jag fick möjlighet att anpassa denna gamla lära till vår moderna tid och vårt nordiska klimat. Resultaten har varit enastående, och jag har sett hur mina inredningsprojekt kan förbättra sömnkvalitet, öka framgång och minska psykisk stress.
Utöver Feng Shui har jag fördjupat mig i neurodesign (hjärnforskning inom design och inredning) för att förstå hur vår omgivning påverkar våra hjärnor. Många av Feng Shuis principer stöds av vetenskapliga bevis, vilket ytterligare förstärker min övertygelse om dess effektivitet. Dessutom har jag funnit inspiration i den japanska livsfilosofin Wabi Sabi, som hyllar det vackra i det enkla och ofullkomliga, samt en djup uppskattning för naturliga element.
Jag och min familj är baserade i centrala Göteborg men pendlar regelbundet till vårt hus i Baskemölla, Skåne. Min tid i Baskemölla, i en ekoby, har återknytt mig till naturen och ökat mitt engagemang för miljövård. Därför ser jag fram emot att delta i en kurs om permakultur till våren, i hopp om att kunna skörda egna grödor under sommar och höst.
Min nyfikenhet är en drivkraft som ständigt driver mig att lära mig nya saker. Utöver mitt arbete älskar jag trädgårdsarbete, yoga och tillbringa timmar i min keramikverkstad. Jag ser fram emot att ytterligare närma mig naturen och kanske utmana mig själv genom att följa med min man på fisketurer i ödemarken – verkligen utanför min bekvämlighetszon.

Kajsa Cramer besöker Feng Shui-Podden, lyssna här:
Hemma hos Kajsa Cramer, Elle Decoration Sverige:​​​​​​​
Back to Top